sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Week one

Greetings from England!

Ensimmäinen viikko Hastingsissa alkaa vähitellen olemaan takanapäin ja olemme päässet kotiutumaan hyvin. Paljon on nähtävää ja opittavaa seuraavan viiden viikon aikana. 

Lento Gatwickiin sujui hyvin, vaikka lento oli noin puolituntia myöhässä. Matkustimme yhdessä muiden suomalaisten kanssa samalla koneella ja meitä oli vastassa taksikuski lentokentällä. Lentokentältä matka Hastingsiin kesti noin tunnin verran (nopea matka johtui kiireisestä taksikuskista.)
Liikkeelle lähdön jälkeen koimme ensimmäiset kauhun hetket, koska liikenne on toispuoleista ja täällä ei tunneta nopeusrajoituksia. (Taksissa kaikki kärsivät huonosta olosta kovasta vauhdista johtuen)



Perhe asuu St.Leonardsin alueella Hastingsissa ja siihen kuuluu Äiti, isä ja kaksi poikaa. Lisäksi talossa asuu kaksi alivuokralaista sekä kaksi pientä koiraa. Suomalaisia lähihoitajaopiskelijoita tässä perheessä asuu kaksi meidän lisäksi. Perhe otti meidät kaikki hyvin vastaan ja antoi meidän heti olla kuin kotonamme. 



Maanantaiaamuna meidän host-mom vei meidät Hastingsin keskustaan Cambridgen kielikouluun, jossa vietimme meidän neljä ensimmäistä päivää. Tunneilla me opiskelimme englannin kieltä ja opettajamme Susie tutustutti meitä kaikkia opiskelijoita kaupunkiin. Suomalaisia opiskelijoita oli yhteensä 12, joista 4 ei puhunut äidinkielenään suomea. Kävimme yleensä isommalla porukalla syömässä lounasta ja samalla tutustuimme toisiimme. Asumme muutaman kilometrin sisällä toisistamme, joten on helppoa myös jatkossa käydä esimerkiksi kaupungilla yhdessä. (Taksit ovat naurettavan halpoja!!)

Keskiviikkona kävimme tutustumassa meidän työharjoittelupaikkaamme, joka vaikutti pitkälti samanlaiselta kuin Suomessa. Työpaikkamme on Mulberry House, joka sijaitsee puolen kilometrin päässä meidän asuinpaikastamme St.Leonardsin alueella. Asukkaita siellä on 22 ja siellä hoidetaan mm. AVH- ja dementiapotilaita. 
Perjantaina oli meidän eka työpäivä, joka alkoi aamulla klo 8 ja päättyi päivällä kahden aikoihin. Työpäivät ovat siis huomattavasti erilaisia kuin Suomessa. Harjoittelun aikana saamme tehdä pelkkää aamuvuoroa maanantaista perjantaihin. Koska olemme opiskelijoita, Englannin lain mukaan emme saa esimerkiksi tehdä tiettyjä hoitotoimenpiteitä tai olla osallisena lääkehoidossa.



"Aamulla mennessä työpaikalle ajattelimme että lähdetään töihin hyvissä ajoin, mutta oltiinkin paikalla vähän liian aikaisin ja jouduimme odottelemaan muita aamuvuoroon tulevia hoitajia. Aluksi meille esiteltiin paikkoja ja näytettiin pelastussuunnitelma ja hätäuloskäynnit. Hoitaja kenen työparina olin, kertoi minulle kaikista meille kuuluvista asukkaista perustietoja kuten sairauksista tai ruokavaliosta. Tämän jälkeen teimme muutamalle asukkaalle aamutoimet ja avustimme heidät istumaan ja syömään aamupalaa. Työpaikassa on käytössä tosi paljon apuvälineitä kuten erilaisia nostureita. Työparini oli tosi mukava ja antoi selkeitä ohjeita. Työilmapiiri vaikutti myös ekan päivän jälkeen tosi hyvältä ja sekä työntekijät että asukkaat otti meidät hyvin vastaan. :)" Roosa

"Tosiaan kiertelyn jälkeen pääsin parini mukaan aamutoimien tekoon. Roosan päivästä poiketen laittoi parini minut tekemää parille ihmiselle aamutoimet yksin, joka oli todella vaikeaa kun ei tiennyt missä tavarat ovat tai miten ruukataan tehdä. Minulta myös kysyttiin olenko ikinä suihkuttanut ketää tai osaanko tehdä perus aamupesuja... Tämä varmaankin on osa kulttuuria, joten yritin nyökkäillä ja kertoa puolentoista vuoden työkokemuksesta. Paikka vaikutti todella mukavalta ja kaikki ottivat meidät kuitenkin todella hyvin vastaan! Työssä sinänsä ei oikestaan muuten juurikaan eroja aseptiikkaa lukuunottamatta."  Heli 

'til we meet again!
Heli & Roosa xx


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti